Waar authenticiteit en wooncomfort elkaar versterken

Het woonproject binnen de kloostermuren zal plaats bieden aan 6 woningen, een unieke kapelloft en 9 appartementen met 1 tot 3 slaapkamers. De woningen en appartementen zijn onderverdeeld in 3 categorieën afhankelijk van de grootte en materiaalkeuze van de entiteiten. 


Het aanbod van Karmel

Karmel is een opmerkelijke plaats die vorm kreeg in een rijk en boeiend verleden. Die rijkdom weerspiegelt zich in het woonaanbod dat Istoir ontwikkelt. Elke woning en elk appartement is verschillend door zijn situering binnen het gebouw én door de erfgoedelementen die behouden blijven. Welke wooneenheid u ook kiest, u woont altijd op een unieke plek.

Ondanks de boeiende verschillen hebben de woningen en appartementen ook gemeenschappelijke troeven. Zo hebt u als bewoner de keuze voor een rijke lichtinval, een ruimtelijk gevoel met hoge plafonds, een stijlvolle inrichting met duurzame materialen en een hoogstaand, modern comfort.

1198 W2 (verkocht) W3 (verkocht) W4 W5 (verkocht) W6 (verkocht) A0.4 (verkocht) A1.1 (verkocht) A1.3 (verkocht) A1.4 (verkocht) A1.5 A2.1 A2.2 A2.3 Kapelloft Tuinzijdezicht - Klik hier 1066


Woningen

Waarom kiezen voor een woning binnen een groter project zoals Karmel?  Wel, net doordat de woningen gelegen zijn binnen dit project, bieden ze veel meer voordelen.

Enerzijds bieden ze u, aan de straatzijde, een gevoel van individualiteit binnen het drukke stadsleven, door de privé toegang. Uw eigen toegang tot het voormalige klooster bij wijze van spreken.

Binnenin wordt op zijn beurt de karakteriserende indeling van een woning, verspreid over verschillende verdiepingen, versterkt door het behoud van enkele typerende, historische elementen van het klooster.

Aan de achterzijde wordt de woning ineens deel van het groter geheel en wordt u helemaal in de oase van rust binnengetrokken. Grote raamopeningen en terraspartijen aan de tuinzijdes zorgen voor een open en vrij gevoel, weg van de drukte van het stadscentrum en dit allemaal binnen het historische kader van het voormalige karmelietessenklooster. Een groen, open, karaktervolle stadswoning, zoals u ze nergens anders in Brugge zult vinden.

Ik wil meer weten

Appartementen:

De appartementen van het Karmel project bieden niet enkel mooie en ruime woonkwaliteit aan, waarbij met duurzame en hoogwaardige afwerkingsmaterialen wordt gewerkt. Ze geven u tevens een blik naar het vroegere leven van de zusters van het Karmelietessenklooster. Vanaf u binnenstapt, wandelt u als het ware zoals de zusters, via het kleinere toegangspoortje in de hoge tuinmuur, een afgesloten gebouwencomplex binnen, binnenin de bruisende stad Brugge. Via de vroegere open pandgang, langs het groene binnenhof, bent u op weg naar uw individuele woonentiteit. De groene omgeving van de binnentuin, als ook van de grote stadstuin vanop uw terras, vormen de open en rustige omgeving van uw appartement.

Ook binnenin de appartementen wordt dezelfde karakteriserende sfeer van het klooster zo veel mogelijk doorgetrokken aan de hand van het individuele interieurontwerp dat werd gemaakt per woonentiteit. Het kleurenpallet, de materialen van de afwerking en de historische elementen die op verschillende plaatsen behouden zijn, vormen een mooie balans tussen het heden en het verleden, wat deze appartementen natuurlijk uniek maakt binnen de stad.

Ik wens meer informatie

De kapelloft: een uniek box-in-the-box concept

Samen met de parktuin is de kapelloft één van de blikvangers van het Karmelproject. De oorspronkelijke neogotische kapel werd gebouwd in 1877 en kenmerkt zich – voor de liefhebbers – door de zes traveeën, een spitsboognis, spitsboogvensters en een spitsbooggewelf met trekankers.

Istoir herwerkt deze schitterende ruimte tot een loft volgens een box-in-the-box-concept. Daardoor blijft het kapelgevoel intact. Het grote raam in de keuken biedt een grandioos uitzicht op de weidse tuin, terwijl een draaitrap naar een hoger gelegen bureauruimte leidt. Aan de andere zijde van de loft wordt een gesloten constructie geplaatst, waarin zich op het gelijkvloers de master bedroom en badkamer bevinden. Op de bovenverdieping zijn er 2 bijkomende slaapkamers en een 2e badkamer.

Het concept van de kapelloft toont tot welke prachtige resultaten de inventieve herbestemming van erfgoed kan leiden. Het rijke verleden van dit oord wordt vertaald naar een leefplek voor de toekomst.

Vertel mij meer

Huis van Donche: zicht op de Brugse skyline inbegrepen

De oudste kern van Karmel – die dateert uit de zestiende eeuw – huisvest het grootste appartement: een exclusief appartement over 2 verdiepingen van liefst 250 vierkante meter.

De voordeur bevindt zich op de tweede verdieping, waar zich de flexibele bureauruimte, de eetruimte, de keuken, twee slaapkamers en badkamer situeren. Er is ook een ruime berging voorzien die eventueel kan ingericht worden als koelcel of wijnkelder. De eerste verdieping, die door een vide rechtstreeks verbonden is met de verdieping erboven, biedt plaats aan de living, een extra slaapkamer en bijhorende badkamer. Vanuit de eetplaats kunt u via de openlucht patio naar het zonovergoten dakterras. Dat biedt de bewoners een schitterend 360° uitzicht op de skyline van Brugge.

Meer weten?

Download het nu

Karmel magazine.

Wilt u verder wegdromen bij dit prachtige project?  Bekijk dan gerust onze brochure met alle plannen en nog meer informatie.  Heeft u nog verdere vragen?  Contacteer ons gerust.  We helpen u graag verder.

Download het nu

Meer weten over ons verrassend aanbod?

Aarzel niet om ons te contacteren.

In nauwe samenwerking met Immo Delbeque zijn wij bij Istoir verantwoordelijk voor de verkoop van dit project. Laat uw gegevens na via het contactformulier, zodat we u kunnen contacteren om samen de verschillende opties te bespreken.