Eeuwenoude geschiedenis en hedendaags interieur gaan samen

Never judge a book by its cover, zegt een Engels spreekwoord. Dat geldt ook voor een indrukwekkend project als Karmel. Daarom gaat ook veel aandacht naar het interieur, dat over dezelfde hoge kwaliteitslat moet springen als de historische buitenkant. Voor die uitdaging ging Istoir in zee met experten met veel bagage – en belangrijker nog: veel passie – in monumentenzorg en erfgoed.

Ontdek onze huizen en appartementen

De interieurtroeven van Karmel

  • behoud van authentieke elementen
  • duurzame en hoogkwalitatieve materialen
  • genereus ruimtegevoel
  • sfeer van rust, stilte en bezinning
  • mogelijkheid tot totaalbegeleiding door interieurarchitectenbureau Liévois

“Muurschilderingen, moulures, authentieke materialen, historische kleuren – als interieurarchitecte vind ik het een fascinerende en inspirerende wereld. Daarom spreken de projecten van Istoir mij zo sterk aan. Ook voor de Karmelsite in Brugge wijzen onze neuzen in dezelfde richting. We willen een rijke toekomst schenken aan uitzonderlijk erfgoed, en maken daarbij geen concessies. Waardevolle elementen in het interieur zullen we maximaal behouden en integreren in het nieuwe project. In combinatie met duurzame en hoogkwalitatieve materialen garandeert dat een unieke woonbeleving.”

Historisch erfgoed herbestemmen is altijd een uitdaging. De projecten zijn veel complexer dan een nieuwbouwproject, omdat een geschiedenis van honderden jaren mee in de weegschaal ligt. Hoe schrijft onze interieurarchitect de nieuwe pagina in het verhaal van een site zoals Karmel?

“Eerst en vooral nam ik de site maximaal in mij op. Ik voelde de sfeer, het licht, de ruimtes, de zichtlijnen. Daarna heb ik zoveel mogelijk historische informatie opgezocht en doorgenomen. Ik gebruik ook elke dag opnieuw de virtuele tour door het gebouw in zijn huidige staat. Zo toets ik mijn ideeën af aan de realiteit.

Die realiteit van Karmel is echt complex. Elke ruimte in het gebouw is anders en dus uniek. Dat vereist maatwerk, standaardisatie is uitgesloten. De wooneenheden worden dan ook stuk voor stuk exclusieve exemplaren, waarvan geen tweede versie bestaat. Hoe verschillend de units ook zijn, door de troeven van elke ruimte uit te spelen delen ze allemaal een uitzonderlijk pluspunt: het genereuze ruimtegevoel. Zo heeft het appartement onder het dak een terras dat uitkijkt over Brugge. Dat is gewoon groots.”

Met Karmel bewijst de interieurarchitect dat een eeuwenoude geschiedenis perfect kan samengaan met een hedendaags en comfortabel interieur. Hoe verzoende ze beide tijdvakken met elkaar?

“Door rust en bezinning te gebruiken als rode draad. Vroeger was Karmel een klooster, vandaag komen er koppels en gezinnen wonen. Dit is een andere invulling, maar de waarden van toen blijven belangrijk. Bij de indeling van de gemeenschappelijke ruimte zal veel aandacht gaan naar stilte, lezen en samen zijn. De ommuurde privétuin van zes meter hoog, die alle stadsgeluiden buiten de deur houdt, is daarbij een dankbare bondgenoot.”

Ook na de werken blijft de interieurarchitecte nauw betrokken bij Karmel, onder meer om nieuwe bewoners te ondersteunen bij de inrichting van hun interieur. Indien gewenst, kunnen zij kunnen een beroep doen op haar professioneel advies voor de keuze van bijvoorbeeld de meubels, de gordijnen en de kleuren. Die totaalbegeleiding is een mooie bijkomende service, en zorgt ervoor dat het nieuwe interieur harmonieus matcht met de historische context. Zo klopt het totaalplaatje tot in elk detail, van buiten tot binnen.

Meer weten?

Download het nu

Karmel magazine.

Wilt u verder wegdromen bij dit prachtige project?  Bekijk dan gerust onze brochure met alle plannen en nog meer informatie.  Heeft u nog verdere vragen?  Contacteer ons gerust.  We helpen u graag verder.

Download het nu

Meer weten over ons uniek aanbod?

Aarzel niet om ons te contacteren.
 

In nauwe samenwerking met Immo Delbeque zijn wij bij Istoir verantwoordelijk voor de verkoop van dit project. Laat uw gegevens na via het contactformulier, zodat we u kunnen contacteren om samen de verschillende opties te bespreken.