Verwarming in de winter, afkoeling in de zomer

De duurzame troeven van Karmel

  • Individuele geothermische warmtepomp per wooneenheid
  • Vloerverwarming:  verwarming in de winter, afkoeling in de zomer
  • Elektriciteit deels afkomstig van zonnepanelen
  • Regenwaterrecuperatie

Karmel en duurzaamheid

Als lid van de groep Camino is duurzaamheid een prioriteit voor Istoir. Wist u bijvoorbeeld dat onze bedrijven samenwerken met Natuurpunt? Voor elke vierkante meter funderingsplaat die een Camino bedrijf aanlegt, creëert Natuurpunt een vierkante meter natuur.

Die zorgzaamheid voor ons milieu kenmerkt ook het Karmel project. Alle huizen en appartementen worden geothermisch verwarmd. Daarvoor worden in de tuin 36 grondboringen uitgevoerd, die het transport van aardwarmte verzekeren naar een aparte warmtepomp in elke woning. Zo kunt u de temperatuur in uw leefruimte perfect instellen naar eigen wens.

Overal het comfort van vloerverwarming

Overal voorziet Istoir het comfort van vloerverwarming. Dat garandeert niet alleen een behaaglijke warmte, het zorgt er ook voor dat er minder energie nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken. Vloerverwarming werkt immers op lagere temperatuur, met water van 30 tot 40 graden. Dankzij een goede isolatie, blijft alle warmte bovendien optimaal binnenshuis.

Naast duurzaamheid biedt dit systeem van verwarmen nog een ander cruciaal pluspunt: afkoeling. In de zomer kunt u het water onverwarmd door de vloerverwarming laten circuleren, waardoor uw leefruimte afkoelt.

Duurzame elektriciteit via zonnepanelen

De elektriciteit voor de woningen en appartementen is eveneens duurzaam. Een groot deel is afkomstig van de zonnepanelen op het dak (min 1800Wp/unit). Deze zijn niet zichtbaar vanaf de straatzijde, want als UNESCO werelderfgoedsite stelt de stad Brugge hoge eisen aan esthetiek. Dat criterium is ook doorslaggevend voor Istoir, als expert in de ontwikkeling van historische panden.

Recuperatie van regenwater

Karmel huldigt duurzaamheid zelfs tot de laatste druppel. Alle regenwater wordt gerecupereerd, om te gebruiken voor het onderhoud van de beide tuinen. Die zijn samen meer dan een voetbalveld groot – 5.000 vierkante meter – en daar is behoorlijk wat water voor nodig.

Download het nu

Karmel magazine.

Wilt u verder wegdromen bij dit prachtige project?  Bekijk dan gerust onze brochure met alle plannen en nog meer informatie.  Heeft u nog verdere vragen?  Contacteer ons gerust.  We helpen u graag verder.

Download het nu

Meer weten over Karmel en duurzaamheid?

Aarzel niet om ons te contacteren.
 

In nauwe samenwerking met Immo Delbeque zijn wij bij Istoir verantwoordelijk voor de verkoop van dit project. Laat uw gegevens na via het contactformulier, zodat we u kunnen contacteren om samen de verschillende opties te bespreken.