Wonen middenin de stad, in het hart van een UNESCO werelderfgoed, en toch volop genieten van rust, stilte en groen? Die zeldzame troefkaart legt Karmel op tafel. Binnen de muren van het historische klooster bevindt zich een prachtige stadstuin. In deze groene long van liefst 5.000 vierkante meter is het aangenaam verpozen. De zes meter hoge historische tuinmuren houden het geluid van de stad buiten.
De tuin is exclusief toegankelijk voor de bewoners van Karmel en hun bezoekers. Zij genieten het privilege van een echte privétuin, waarin ongestoord gewandeld kan worden en waar u volledig tot rust komt. Een uitgebreide barbecue of een picknick kan u er gerust organiseren. Zo is dit een mooie aanvulling op het privéterras.
De tuin herbergt ook enkele aangename extra’s. Achteraan vindt u bijvoorbeeld een waterpartij. Bewoners met groene vingers kunnen verse munt of basilicum kweken in de kruidentuin. De kleine grot – waar de kloosterzusters kwamen bidden – bleef bewaard, net als het charmante, rococogetinte tuinpaviljoentje. U kunt geen mooiere plekken vinden om rustig een boek te lezen, gezellig te babbelen met medebewoners of alleen te zijn met uw gedachten.
De grote tuin is niet de enige groene troef van Karmel. Er is ook nog de prachtige pandhof, die meteen in het oog springt wanneer u het complex betreedt. Deze oude kloostertuin wordt omgeven door de authentieke pandgang, waarvan de ramen helemaal open zijn gemaakt, zodat het lijkt alsof het groen van de tuin naar binnen komt. U merkt het meteen: dit is echt de ideale plek voor een gezellig praatje met de buren, met of zonder kopje koffie erbij.
De bomen waarover ik mij ontferm behoren vaak tot de oudste erfgoedelementen in ons land. Het groen dat ik verzorg, aanpas of aanplant, overleeft ons vaak. Bepaalde soorten worden wel 500 jaar oud. We moeten dus niet alleen in het verleden kijken, we moeten ook onze tijd weergeven én aan de toekomst denken.
De heraanleg van de Karmeltuin werd toevertrouwd aan Erik De Waele, die veel ervaring heeft met historisch groen. De landschapsarchitect uit Zwevegem is echt de juiste man voor Karmel, want hij beschouwt tuinontwerp als een kunstvorm met maatschappelijk belang. Zijn visie rijmt harmonieus met de missie van Istoir, dat historisch erfgoed weer een toekomst geeft door het bewoonbaar te maken.
Wilt u verder wegdromen bij dit prachtige project? Bekijk dan gerust onze brochure met alle plannen en nog meer informatie. Heeft u nog verdere vragen? Contacteer ons gerust. We helpen u graag verder.