Een vlot bereikbare stilteplek in het hart van de stad


Karmel klooster Brugge

De troeven van de ligging van Karmel:

  • een unieke stilteplek
  • in het hart van het historische stadscentrum, erkend als UNESCO werelderfgoed
  • parkeerplaats in de buurt
  • vlot bereikbaar met openbaar vervoer en auto
  • dichtbij winkels, ontspanning en scholen


Sublieme locatie

Ligging
Schuttersstraat 5 te Brugge

Open Waze Open Google Maps

Ook op het vlak van bereikbaarheid is Karmel een voltreffer. De bussen van De Lijn stoppen om de hoek. Het treinstation van Brugge ligt op 10 minuten fietsen. Via de stadsring bent u met de auto meteen op de E40 richting kust en binnenland. Over de auto gesproken: alle bewoners krijgen parkeermogelijkheid aangeboden in één van de publieke parkings van de stad, onder meer in de vlakbij gelegen Interparking “Centrum Ezelstraat”.

UNESCO werelderfgoed

De Karmelietessen vormden een gesloten gemeenschap, die zich streng van de buitenwereld afschermde. Getuige daarvan zijn de tuinmuren rond het klooster, die liefst zes meter hoog waren. Contact met andere mensen legden de kloosterzusters via speciale doorgeefkasten.

Dat isolement uit het verleden legde het fundament van een unieke troef in het heden. Het nieuwe Istoirproject is een echte stilteplek middenin het bruisende Brugge. Elk jaar passeren miljoenen toeristen langs de deur, maar bewoners van Karmel merken er niets van. U woont hier in een oase van rust en privacy, afgeschermd van elk geluid uit de binnenstad.

Tegelijkertijd bevindt Karmel zich op een toplocatie, in het hart van de Brugse binnenstad die UNESCO werelderfgoed is, op wandelafstand van de Grote Markt. Daardoor ervaart u elke dag het gemak van wonen in het stadscentrum. Vlakbij vindt u alles wat u nodig hebt: supermarkten, winkels met topmerken en verborgen boetiekjes, gezellige terrassen en lekkere restaurants.

Bekijk ons aanbod

Download het nu

Karmel magazine.

Wilt u verder wegdromen bij dit prachtige project?  Bekijk dan gerust onze brochure met alle plannen en nog meer informatie.  Heeft u nog verdere vragen?  Contacteer ons gerust.  We helpen u graag verder.

Download het nu

Meer weten over wonen in het hartje van Brugge?

Aarzel niet om ons te contacteren.

In nauwe samenwerking met Immo Delbeque zijn wij bij Istoir verantwoordelijk voor de verkoop van dit project. Laat uw gegevens na via het contactformulier, zodat we u kunnen contacteren om samen de verschillende opties te bespreken.